Adresa: or. Hîncești, str. Chișinăului 17
Tel.: + (373) 269 2 21 40

 

Date generale

Școala Profesională din or. Hîncești a fost fondată la 18 mai 1982 și, în prezent, cuprinde preponderent specialități din domeniul construcției. În anul 2012 însă, pentru a răspunde noilor cerințe pe piața muncii și grație conlucrării cu APL, AE, aceasta își lărgește profilul și anume pregătește muncitori calificați în domeniul industriei ușoare.

Amplasarea geografică a Școlii Profesionale din Hîncești, care este situată în centrul orașului, pe traseul mai multor rute din așezările rurale, facilitează accesul elevilor.

Școala Profesională din Hîncești este parte componentă a sistemului de învățămînt secundar profesional, fiind orientată spre formarea muncitorilor calificați la următoarele specialități:

  1. Grupe profesionale în baza studiilor gimnaziale, cu durata de 3 ani, cu posibilitatea de a urma un liceu sau un colegiu și de a se angaja în cîmpul muncii: Electrogazosudor - montator;
  2. Grupe de meserii în baza studiilor gimnaziale, cu durata de 2 ani și cu posibilitatea de angajare în cîmpul muncii: Zugrav, Tencuitor, Plăcător cu plăci.
  3. Grupă de meserii, învățămînt dual, cu durata de studii 2 ani: Cusătoreasă (industria confecțiilor), Brutar.

Activitatea teoretică se desfășoară în blocul de studii, iar cea practică în cele 6 ateliere de instuire, 2 dintre ele (Electrogazosudor - montator, Cusătoreasă) fiind renovate și dotate total, conform standardelor europene, cu suportul proiectelor CONSEPT și SEQUA.

Instituția pune la dispoziția elevilor spațiu locativ și asigură  prînzul.