Adresa: or. Hîncești, str. Chișinăului 17
Tel.: + (373) 269 2 21 40

 

Învățămîntul dual, inovații și realizări!

La începutul anului de studii 2014 Școala Profesională din or. Hîncești a încheiat un contract de colaborare cu Sequa, partener german, în Formarea profesională a cusătoreselor. Datorită acestei colaborări instituția dispune de un atelier de instruire practică dotat conform cerințelor europene, iar absolvenții au garantată angajarea în cîmpul muncii la întreprinderea Starline Textile din oraș (cunoscută și ca ”Romanița”).

La moment, Școala Profesională din or. Hîncești face demersuri ca începînd cu 01.09.2015 să implementeze un nou model de instruire bazat pe modelul german - sistemul dual. Acest sistem prevede o combinație între teorie și practică. Astfel, instruirea teoretică are loc la școală, iar cea practică la întreprindere, programele de studii fiind adaptate la necesitățile agentului economic. Acest model favorizează consolidarea unei legături strînse dintre instituția de învățămînt și mediul economic. Pe perioada practicii ucenicii vor beneficia de un statut dublu: de elev și de angajat (bursă, masă, cazare, dar și de îndemnizație de ucenic și de toate drepturile aferente unui angajat). După examenele de absolvire elevii au posibilitatea să rămînă la întreprindere și să fie angajați.

Această combinație este considerată în întreaga Europă ca fiind exemplară și reprezintă un factor cheie pentru succesul economiei naționale.